kurtbeneens-logo

Zelf doen of een schilder inschakelen?

Schilderen is een vakmanschap en is niet voor iedereen weggelegd. Bij  het uitbesteden van uw schilderwerken bespaart een professionele schilder u een hoop tijd en moeite. Ons ervaren team neemt uw binnenschilderwerk voor haar rekening, niet alleen muren en plafonds, maar ook uw binnendeuren, plinten, moluren en lambrisering etc …Ook het schilderen van de buitenkant van uw huis is een uitgebreide klus waar de nodige zorg aan besteed dient te worden. Een strakke en duurzame verflaag ziet er verzorgd uit en beschermt uw woning tevens tegen de inwerking van weersomstandigheden zoals zonlicht, regen en temperatuurschommelingen. Schilderwerken Kurt Beneens is uw ideale partner voor al uw schilderwerk, zowel binnen als buiten.

Wij zijn al jaren de specialist in het schilderen van:

  • gevels (gevelschilderwerk)
  • Gyproc , pleister , mdf
  • binnendeuren
  • plinten
  • muren
  • plafonds
  • trappen
  • lambrisering
  • traphal

Daarnaast zijn onze ervaren schildersgasten bedreven in het behandelen (kleuren) van hout, zoals eik, parket, binnendeuren en trappen.  Daarnaast zijn we gespecialiseerd in lakwerk, spuitwerk (airless) , striping, behangen, kalk enz

Technieken

Kaleien

Kaleien, of behandelen met kalkpleister  is een techniek die al heel lang bestaat . Vroeger werden de muren met kalkverf ingestreken o.w.v. de desinfecterende werking van de kalk. Tegenwoordig is kaleien nog steeds heel populair om de woning een karakteristiek uitzicht te geven. Vooral bij landelijke woningen wordt het veel toegepast.
Door de gevel te kaleien, krijgt de woning niet alleen een schoon en rustiek uitzicht, door de kalklaag is de muur ook beter beschermd tegen weersinvloeden, zoals slagregens.

Bureren

Bureren,  ook wel papvoegen of gesluierd voegen genoemd is een mix van voegen en kaleien. Deze techniek zorgt voor een verouderend effect en laat uw gevel echt uitspringen. Voor een unieke uitstraling die uw woning extra cachet geeft, is dit de juiste methode.

White wash

Met white wash, of witwassen met schilderkalk, gaan we de techniek van kaleien nabootsen. We gebruiken hiervoor ook kalkverf. White wash kan met verschillende producten gedaan worden en op verschillende ondergronden. We behandelen muren en gevels, maar ook vloeren, meubels en houten accessoires.
De aangebrachte verf trekt in de nerven van het hout, de kleur van het te schilderen voorwerp zorgt voor de uiteindelijke unieke look. Andere gebruikte verouderingstechnieken zijn glaceren en  craquelé.

Grey wash of weathered look

Een variant op de methode van kalkwassen is grey wash, of vergrijzen. Dit wordt ook wel weathered look genoemd. We gebruiken deze schildertechniek om hout een oude en verweerde uitstraling te geven. De houtsoort van het behandelde object, of het nu om een paneel, meubel, vloer of lambrisering gaat, bepaalt de uiteindelijke look.  Zo krijg je telkens een uniek eindresultaat.

Kleuradvies nodig?

Verf bevat 2 hoofdbestanddelen, kleur, in de vorm van pigment en / of kleurstof en de vloeistof waarin die kleur is opgelost, zoals water, olie of een mengeling van synthetische harsen en kunststoffen. Met die kleuren gaan wij aan de slag om uw muren, plafonds, deuren en poorten een nieuw leven te geven. Kleurgebruik is een vaardigheid, kleur roept meer waardering, gedachten en gevoelens op dan eender welk ander aspect van de architectuur dan ook. Wanneer je een kleur kiest, moet je rekening houden met zowel de individuele eigenschappen van elke kleur, als de verhouding tussen de gecombineerde kleuren.

Onze gevoelsmatige reactie op kleur hangt nauw samen met natuurlijke factoren, bruin is aards en harmonieus, groen verfrist en zorgt voor verkoeling.  Blauw en groen zijn wijkende kleuren, dat betekent dat ze de kamer een gevoel van ruimte geven.  Zowel warme als koele kleuren kunnen bepaalde gevoelens oproepen. Uiteraard moet je ook rekening houden met de weerkaatsing van het licht.

we paint with passion